horizontal

En tyst minut för mänskligheten

Kategori: Rasism, Samhälle

Hej mina vänner. Såhär post val skulle jag vilja skriva några rader.
 
Jag känner stor sorg över att så många har valt att lägga sin enda demokratiska röst på ett parti sprunget ur nazismen, ett odemokratiskt parti. Jag känner mig ledsen och uppgiven över att så många människor är så blinda.
Jag tänker inte be er att dra åt helvete, eller ens ta bort mig på facebook. Det jag vill be er om är enkelt. Skriv till mig. Skriv till mig på facebook, e-mail, brev om du så vill, och förklara hur du tänker och vad som får dig att lägga din röst på detta parti. Skriv, inte med förutsättningen att vi ska bråka eller kalla varandra för fula ord. Skriv för att du tror att du har en bra förklaring till varför SD skulle vara ett bra alternativ. Så ska jag försöka lugnt och sansat förklara för dig varför det inte är värt att lägga ner energi på att försvara ett parti som tar ifrån människor mänskliga rättigheter.
 
SD har en ganska enkel politik. När de pratar så använder de ett ganska enkelt och vardagligt språk. Någonting som säkert gör att människor känner tilltro eftersom de säger saker som en vanlig svensson förstår. Jag kan till och med förstå att SD har vissa punkter i sitt partiprogram som man kan hålla med om. Det jag inte kan förstå är, hur dessa punkter kan vara så pass viktiga att man väljer att förbise det faktum att många Sverigedemokrater visat sig vara nazister, att de har skrikit hora och fitta efter oskyldiga kvinnor, att de har hotat att våldta en kvinna, att de har hotat människor med järnrör, att de jämför homosexualitet med tidelag och pedofili, att de vill göra det svårare för kvinnor att bestämma över sina egna kroppar genom att försvåra abort. Listan går att göra oändlig, men jag tror det räcker så.
 


 
Hjälp mig att förstå hur sjutton ni tänker. För mig är det fullkomligt obegripligt.
 
Jag skulle vilja uppmana er andra att hålla en tyst minut ikväll. För det är en sorgens dag. Idag i Sverige röstade 781 120 svenskar för en riksdag med rasister & nazister till politiker. Det är ett skäl till att sörja.