horizontal

Jävla feministfitta!

Kategori: Feminism

 

Att kalla någon för jävla feminist, har inte så mycket styrka bakom sig. Det är mer ett påstående. Du är en feminist. Ja? Jo... Det har du förstås rätt i, jag är en feminist. Att lägga på jävla innan ordet feminist gör ju så att man får känslan av att man hivar iväg en förolämpning. Nu kan jag ju tycka att det är onödigt att vara en JÄVLA feminist, jag menar bara feminist räcker ju. Trots det till synes ändå vardagliga kraftuttrycket jävlar får man känslan av att personen faktiskt menar allvar när hen säger jävlar. Men för min del så är det lugnt att bli kallad för en jävla feminist, för let's face it, det är det jag är.

Att sedan då lägga till ordet fitta i slutet av vad som tveksamt verkar vara en förolämpning är så att säga igen inte riktigt en förolämpning utan mer ett påstående. Nu menar jag inte att jag är en fitta. Man kan inte vara en fitta. Man kan ha en fitta! Det kan man. Men man kan inte vara en.


Om vi då ska ta och bena ut begreppet jävla feministfitta för att se vad det egentligen betyder.

Man skulle kunna lägga in det i en ordbok såghär: Jävla - svordom, feminist - är för ett mer jämställt och rättvisare samhälle, fitta - kvinnas könsorgan, alternativt vagina.

Låt oss då reflektera. Tycker du fortfarande att "jävla feministfitta" är en lyckad förolämpning? På riktigt, en femåring hade kunnat komma på elakare grejer att säga. Så nästa gång du känner att du vill säga något elakt till någon, försök att komma på något mer intelligent. Du skulle kunna förbereda dig långt innan och försöka utöka ditt ordförråd en aning. Så att du får en ärlig chans att vinna fighten menar jag.

För er som inte fattar så har jag försökt rita en jävla feministfitta ;)